John Hondebrink heeft te kennen gegeven MCA aan het einde van dit jaar te willen verlaten wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Op de MCA-eindejaar bijeenkomst,
die op 3 december a.s. wordt gehouden in Vught (NB), zal hieraan uiteraard de nodige aandacht worden gegeven.
Cees van Elk is geen onbekende voor het MCA. Vanaf begin 2012 is hij, als parttime projectleider, werkzaam bij MCA. Met name het project BERZOB heeft aan hem een zeer kundige "trekker".
Als opvolger van het MCA-project Waterslag, dat al uit 2000 stamt, is o.m. het project Watertruck
in samenwerking met de Belgische collega’s ontwikkeld. Hierbij worden met kleine duwbakken bulkgoederen en containers over de Klasse II kanalen in Zuid-Nederland en België vervoerd.
De stuwende rol van Cees van Elk voor Watertruck
in deze fase, waarin het project marktrijp gemaakt moet worden, is hierbij van grote betekenis.
Geboren in 1951 en afgestudeerd als haveneconoom in Rotterdam, heeft hij in 1978 snel de weg gevonden naar Vrumona in Bunnik, waar hij hoofd werd van de afdeling Customer Service. Vervolgens werd van Elk benoemd bij Heineken in Zoeterwoude op de afdeling Fysieke Distributie.
Via een aantal jaren voor Heineken in o.a. Congo gewerkt te hebben belandde hij in 1995 bij
NDX-CSX, een Amerikaanse spoorwegonderneming die ook stappen op het Europese spoor wilde zetten. Samen met Deutsche Bahn en het toenmalige NS-Cargo werd getracht het Europese multimodale spoorgoederenvervoer naar Amerikaans model te ontwikkelen.
Mede onder zijn leiding werden o.a. spoorwegshuttles (Rotterdam-Milaan/Praag/Neuss, Germersheim, etc.) gerealiseerd.
Na de korte kennismaking met multimodaal vervoer trad hij in 1997 wederom in dienst van Heineken, nu als export logistiek manager. Het was in deze jaren dat Heineken een grote stap voorwaarts maakte met het vervoer van containers over water, door een contract te sluiten met de BCTN in den Bosch. Tevens heeft Cees van Elk toen veel werk verzet om in de nabijheid van de Heineken brouwerij in Zoeterwoude een containerterminal in Alphen aan de Rijn op te zetten.
Deze terminal, het Alpherium, wordt nu al een aantal jaren door van Uden geëxploiteerd.
De vestiging van een spoorterminal ter plekke is helaas niet doorgegaan, de weerstanden in de regio waren te groot.
Wij wensen MCA-Brabant onder leiding van Cees van Elk nog een aantal vruchtbare jaren toe.
Bestuur Stichting MCA Brabant
22 Oktober 2014 |